Grilujte zdravěji s RBS® technologií

give.cz

give.cz

Zahradní grilování patří již spoustu let mezi oblíbené koníčky českých chatařů a chalupářů a nějaký ten zahradní gril tak lze nalézt prakticky v každé domácnosti. Je patrný postupný přechod na propracovanější grily s možností přímého i nepřímého grilování. A není se čemu divit.

Pokrm připravený právě na zahradním grilu má nezaměnitelnou chuť a vůni, některé z moderních zahradních grilů navíc nabízejí řadu dalších funkcí a gril tak lze využít i jako plnohodnotnou zahradní kuchyni.

Lidé dávají přednost plynových grilům

Ještě donedávna bylo grilování výhradní doménou grilů na dřevěné uhlí, v posledních letech však přebírají otěže plynové grily. Ty nabízejí hned několik výhod. Kromě výrazně rychlejšího roztopení, tedy dosažení optimální grilovací teploty, je jejich ovládání také podstatně jednodušší. Kromě zapálení grilu, které se jednoduše provádí pootočením ovládacích prvků plynových hořáků a stisknutím elektronického zapalování nabízí plynový gril také snadnou regulaci grilovací teploty.

Plynové grily - snadnější provoz i údržba, zdroj: give.cz

Plynové grily – snadnější provoz i údržba, zdroj: give.cz

Snadná regulace teploty

Tu lze u většiny modelů plynových grilů sledovat na integrovaném teploměru umístěném v horním víku grilu. Velkou výhodou je také to, že po grilování není nutné nakládat jakkoliv s vyhaslým popelem. Stačí jen gril vyčistit a připravit ho tak na další grilování. Plynový gril je tak ideální do bytu na balkon či terasu.

Novinkou je tzv. RBS® technologie

Není to tak dávno, co jedna z celosvětově nejoblíbenějších značek grilů Campingaz představila tzv. RBS® technologii. Ta zcela mění pohled samotné grilování na plynových grilech. Tato technologie využívá hořáky speciálně umístěné po bocích grilovací vany, díky čemuž je dosaženo optimálního a rovnoměrného rozložení teploty po celé grilovací ploše.

Nespornou výhodou grilů Campingaz vybavených RBS® technologií je však také to, že v průběhu grilování nedochází k odkapávání tuků a šťáv na plynové hořáky. Tím je zabráněno vzniku nepříjemného kouře a také zplodin, které by byly následně absorbovány grilovaným pokrmem. Celé grilování je tak výrazně zdravější.